Atelier Esther

Creatief aan de slag!

De letterdief uit Alfabet kan op stap!

“De Herdershond, die tegen zijn Houten HondenHok Hangt – versierd met een Hoefijzer -, Haakt Hardroze Hartjes en ruikt de Heerlijke Hyacint.”

Dit is een beschrijving van een kleine scene uit het boek Alfabet, waarin Charlotte Dematons duizenden woorden heeft samengevoegd op 26 prachtige prenten. Iedere letter van het alfabet komt aan de beurt, en telkens verbaas je je over de hoeveelheid woorden die verstopt zitten in de prent. Van de Ambulance die over de Achtbaan rijdt tot de Zeemeermin die Zonnebloemen Zaait in de Zwarte Zee. ¬†Misschien zou je zeggen dat het prentenboek bedoeld is voor kinderen die net de letters leren, maar niets is minder waar. Ook als volwassene is het genieten en zeker ook nadenken! Want wat doet die beer bij de G… oh, grizzlybeer! Of die boot bij de Y… een yawl!

Op iedere pagina zie je ook Alfabet, de letterdief. Hij heeft een rode rugzak en pikt van iedere bladzijde de letter √©n een voorwerp mee. Een kleuterjuf op onze school vertelde me dat ze zo graag met het boek zou gaan werken, en dat het misschien wel leuk was als Alfabet tot leven kwam (hint…). In de zomervakantie ben ik bezig geweest om dat voor elkaar te krijgen. Het was een ontdekkingstocht in wit en zwart, heel leuk om uit te zoeken!

Langzaam maar zeker kreeg hij vorm en ik kreeg (eindelijk) het boek voor mijn verjaardag. Wat een plezier! Ook de kinderen kijken er regelmatig in en verbazen zich over alle woorden. Soms gebruiken ze de app erbij om te achterhalen wat dat ene ding nou is.

En Alfabet, de letterdief? Die heeft nu alle letters in zijn rugzak zitten. Hij maakt zich klaar om uit logeren te gaan in de klas van de kleuterjuf!

Van Alfabet, de letterdief, is geen patroon te koop.

Ik maak deze pop niet op bestelling.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Atelier Esther

Thema door Anders Norén