Atelier Esther

Creatief aan de slag!

Hoesje

Wat een ruiter doet om een paard te ‘sturen’, is precisiewerk. Via de teugels instrueert hij het paard om een bepaalde richting op te gaan, en dat voelt het paard via het bit in zijn mond. Aan die teugels moet je dus niet te hard trekken. En wel het liefst met beide handen even sterk. Al deze dingen kunnen gemeten worden met de IPOS teugelsensor, die in de laatste fase van ontwikkeling is. De sensor meet hoe sterk de ruiter aan de teugels trekt, en of dat symmetrisch is. Daarnaast ‘voelt’ de sensor ook hoe het paard loopt – stappen, draf, galop – en of het paard dat anders doet dan de vorige keer, bijvoorbeeld omdat hij een pijnlijk been heeft.
Alle gegevens die de teugelsensor verzamelt, worden direct doorgestuurd naar de bijbehorende app op de telefoon van de gebruiker, zodat die meteen inzicht krijgt in het presteren van het paard en hemzelf.

Al met al een zeer nuttig apparaatje, dat ook een mooi hoesje verdient. Vanuit IPOS kwam daarom de vraag of ik meerdere varianten hoesjes wilde ontwerpen, zodat ze kunnen zien wat het beste werkt. Daarna volgen fasen van o.a. exacte maatneming, stofkeuze, en uiteindelijk productie.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Atelier Esther

Thema door Anders Norén