Atelier Esther

Creatief aan de slag!

Schots tintje

Sinds eind vorig jaar ben ik best wel fan van de serie Outlander, die op Netflix te zien is. Het verhaal speelt zich af in het 17e-eeuwse Schotland, waar Claire, een vrouw uit 1948, terecht komt als ze door zo’n kring van rechtopstaande stenen heen loopt. Ze wordt (natuurlijk) verliefd op een Schot, Jamie, en de voorouder van haar 20e-eeuwse echtgenoot Frank zorgt voor een extra complicatie in het verhaal.

Behalve om het verhaal is deze serie ook om de kleding heel leuk om te zien De kleding is echt prachtig (zeker in het tweede seizoen), en speciaal gemaakt voor de serie, in de stijl van die tijd. Een van de dingen die mij trof, waren de omslagdoeken, col-sjaals en polswarmers die Claire en de andere vrouwelijke actrices dragen.

Een van die omslagdoeken is te zien in aflevering 4 van seizoen 1. Deze is gebreid van grijzige wol met een zwarte en blauw-grijze rand. De echte kleuren worden erg be├»nvloed door de belichting (bos, kasteel, zon, wolken… en filters van de camera), maar ik heb iets moois gevonden van het merk Alafossi, IJslandse wol.

En nu maar puzzelen. Want er is nog geen haakpatroon van deze sjaal (naar mijn zin), dus ik ben zelf aan het meten gegaan en nu is de eerste helft van de sjaal af. Nu op naar deel 2!

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Atelier Esther

Thema door Anders Norén