Atelier Esther

Creatief aan de slag!

Lentebloemetjes afdrukken

Het is lente! De zon schijnt weer, het is zelfs zomers warm buiten. Alles ‘ontploft’: de blaadjes komen aan de bomen, het gras wordt groen en de bloemen gaan weer bloeien! Je zou die lieve lentebloemetjes willen bewaren… Dat kan! Je kunt ze natuurlijk drogen in een dik boek tussen toiletpapier, maar er is ook een andere mogelijkheid.

Open hier de volledige Les Op Papier Bloemafdrukken (pdf)!

Door te hameren op de blaadjes kun je er een afdruk van maken op waterverfpapier (aquarelpapier). Dit papier neemt namelijk makkelijk vocht in zich op, dus de sappen uit de bloemblaadjes – én de kleur! Het is even proberen met welke bloemblaadjes dat goed werkt, maar ik kan je vast verklappen dat viooltjes en anjertjes het perfect doen. Een zonnebloemblaadje ging ook goed; gerberablaadjes sloeg ik kapot. Viooltjesblaadjes hebben als bonus een prachtige tekening, die ook prima overkomt in het papier.

Je legt de (enkele) bloemblaadjes onder een keukenpapiertje, waarna je er op timmert met een hamer. Dat hoeft niet eens heel lang. Verwijder het keukenpapier en de ‘lege’ bloemblaadjes. Als het goed is, zit de kleur van het blaadje nu in het papier.

Ik heb van de vioolblaadjes kleine vlindertjes gemaakt. Deze heb ik uitgeknipt, zodat het kleine cadeaukaartjes zijn. Of je stopt ze zomaar bij iemand in z’n brievenbus, tas, lunchbox… Ze zijn vast blij met een klein beetje vrolijkheid!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Atelier Esther

Thema door Anders Norén