Atelier Esther

Creatief aan de slag!

Outlander-achtige outfit

Vorig jaar heb ik mezelf een flinke uitdaging bezorgd om de ‘Rent-shawl’ van Claire Fraser uit de Netflix-serie Outlander na te haken. Het origineel is gebreid, met toeren die vanuit de twee smalle punten steeds breder worden. Het is me gelukt… ongeveer. Het is wel een heerlijk warme sjaal geworden!

Toen ruimde ik een keer de kast met beddegoed op. En daarin kwam ik een katoenen dekbedovertrek tegen van ongeveer 30 jaar oud, die alleen nog dienst deed voor een logeerbed of om een tent van te maken. Maar het is een ruitje… Een idee was geboren: van zo’n grote lap kan je best zo’n Schotse rok maken. Toch? Niet helemaal historisch accuraat, zo’n katoentje, maar voor de grap, onder die Schotse sjaal…

De rok! (En excuus voor de slechte foto)

En aldus geschiedde – althans, is aan het geschieden. De onderrokken zijn gemaakt van drie oude hoeslakens (dubbelgevouwen), waar een van stof gevlochten ‘riem’ de boel bij elkaar trekt. Toen de overrok. Ik heb de lange zijkanten van het dekbedovertrek open geknipt en de boven- en onderkant zijn nu mijn zijnaden geworden. Daarna moest er flink gerimpeld worden om de rok netjes om mijn taille te krijgen. Met rijgdraden, een strijkijzer en vliseline is me dat ook gelukt. Zoom aan de bovenkant, touwtjes om het geheel om mijn middel te binden, zoom er in (dank je, Judith, voor het spelden!) en klaar is Klara! Eh, Claire!

(En dan nu het bovenstuk nog…!)

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 Atelier Esther

Thema door Anders Norén