Atelier Esther

Creatief aan de slag!

Outlanderkleding…

De boeken van Diana Gabaldon zijn ‘verfilmd’ als tv-serie Outlander (op Netflix). Het verhaal gaat over de Britse verpleegster Claire uit 1945 die in het Schotland van 1743 terechtkomt en daar allerlei avonturen beleeft. De kostuums in de serie zijn prachtig; de Schotse tartans, geweven stoffen, gebreide en gehaakte sjaals, polswarmers en andere accessoires vind ik echt heel mooi. (In het tweede seizoen gaan ze naar Parijs en worden de kostuums nog veel prachtiger…).

En een van die sjaals die Claire draagt, leek mij wel na te maken. Nu ben ik daar niet de eerste in, de sjaal is al veel nagemaakt. En brei-patronen zijn er wel van te vinden. Maar geen haakpatroon. Ik ben dus aan de slag gegaan met IJslandse wol van Lopi en heb mijn eigen ‘patroon’ gemaakt. En dat is goed gelukt! Het is een heerlijk warme omslagdoek geworden, die ik helemaal om mezelf heen kan slaan. Iets groter dan het origineel misschien, maar dat mag de pret niet drukken.

Nu nog zo’n rok… 😉

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

 1. Elza Riphagen 12 november 2019

  Beste Esther,

  Waar kan ik het patroon in het nederlands van de onderste “driehoek” sjaal van Claire Rent krijgen.

  Hartelijke groet,
  Elza

  • atelieresther 11 december 2019 — Berichtauteur

   Hallo Elza,

   Wat fijn dat je mijn sjaal zo leuk vindt! Ik heb deze sjaal ‘op gevoel’ gehaakt, dus er is niet echt een patroon van. Ik heb het wel een beetje bijgehouden hoe de toeren telkens toenamen, maar het zijn echt aantekeningen. Het ging vanuit de zijpunten van de sjaal, telkens toenemend per toer, tot het midden van de sjaal. Daarna maakte ik nog zo’n zelfde driehoek (ongeveer) en die zijn aan elkaar geknoopt. Voor zover ik weet is er slechts één ander (Engelstalig) patroon van deze ‘Rent’-sjaal, maar daarbij lopen de toeren anders dan in de oorspronkelijke variant.
   Sorry dat ik je niet echt verder kan helpen! Ik weet niet of ik er ooit een echt patroon van ga maken, daarvoor is het vooralsnog te erg ‘houtje-touwtje’!
   Bedankt voor je reactie, groet, Esther

Laat een reactie achter

© 2024 Atelier Esther

Thema door Anders Norén